T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ATAŞEHİR - Celal Yardımcı İlkokulu

Kişisel Verilerin Korunması Konusunda Bilinçlendirme

KİŞİSEL VERİLERİ KORUMA GÜNÜ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu, 7 Nisan 2016 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girmiş ve 7 Nisan Kişisel Veri Koruma Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Kanunun amacı, kişisel verilerin işlenme şartlarını, kişisel verilerin işlenmesinde kişilerin temel hak ve özgürlüklerinin korunmasını ve kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasları düzenlemektir. Kanunun gerekçesinde, kişinin mahremiyet hakkının korunması ile veri güvenliğinin sağlanması da bu kapsamda değerlendirilmektedir. Ayrıca, kişisel verileri işleyen gerçek ve tüzel kişilerin yükümlülükleri ile uyacakları usul ve esasların da düzenlenmesi kanunun amaçları arasında yer almaktadır. Kişisel Verilerin Korunması hakkı T.C. Anayasası’nın 20.maddesi uyarınca temel bir insan hakkıdır.

Kişisel Verileri Koruma Kanununun 11.maddesiyle ilgili kişilere tanınan hakları sayesinde kişisel veri sahiplerini haklarını etkin bir şekilde kullanabilmekte ve gerekli durumlarda şikâyet edebilmektedir.

Veri ihlali bildirimlerinde, kurula ve ihlalden etkilenmiş kişilere bildirim yapılmasındaki amacın, ihlal nedeniyle bu kişiler hakkında ortaya çıkabilecek olumsuz sonuçların bir an önce önüne geçilmesi veya en aza indirilmesine imkân verecek önlemler alınmasını sağlamaktır.

FARKINDA OL, GÜVENDE KAL!

https://www.kvkk.gov.tr/Icerik/7214/7-Nisan-Kisisel-Verileri-Koruma-Gunu

15-04-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 15.04.2024 - Güncelleme: 15.04.2024 13:38 - Görüntülenme: 20
  Beğen | 0  kişi beğendi